Zelfbouwpakketten overkappingen.

Een overkapping biedt u de mogelijkheid om vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar in aangename omstandigheden van het buitengevoel te genieten. U bent beschermd tegen zon, regen en wind. Tevens kunnen uw tuinmeubelen, barbecue of andere waardevolle voorwerpen buiten blijven staan.

Verder is een overkapping multifunctioneel: deze kan dienst doen als pergola, carport, plaats voor een jacuzzi, bergruimte, rokersruimte, fietsenstalling,…………

Waar mogelijk wordt maatwerk geleverd. Bovendien verstrekken we u graag de nodige persoonlijke uitleg bij zowel bestelling als levering en krijgt u een uitgebreide handleiding waardoor de plaatsing met 2 personen en enige handigheid goed zelf realiseerbaar wordt. U bespaart hierdoor, afhankelijk van de grootte van uw overkapping, algauw tussen de 500 en 1000 euro!

Kortom, advies en kwaliteit tegen een correcte en betaalbare prijs.

Onze pakketten omvatten:

Dakbedekking

De overkapping wordt geleverd met zevenwandige polycarbonaat dakplaten van 16mm dikte. U heeft de keuze tussen een heldere, opale of extra zonwerende uitvoering. De plaatbreedte is standaard 98 cm voor de heldere en extra zonwerende plaat, de opale plaat is verkrijgbaar op 98cm en 120cm breedte.

Tape voor afdichting van de platen boven- en onderaan + U-profieltjes voor onderaan de platen worden meegeleverd. Tevens krijgt u het vereiste aantal stopplaatjes ( L-ijzers 40x20mm) meegeleverd. Deze voorkomen het afzakken van de dakplaten.

Constructie

Kwalitatieve aluminium profielen = een stabiel en onderhoudsvrij materiaal met een lange levensduur (UV bestendig)

Verkrijgbaar in de kleuren:

Wit RAL 9010 / Crème RAL 9001 / Antraciet RAL 7016 /

Bruin RAL 8019 / Groen RAL 6009 / Antraciet structuur RAL 7016

De standaarduitvoering bestaat uit:

Muurprofiel

Hoogte 150mm. Met bovenaan uitsparing voor de dakplaten en groef voor de afdichtingsrubber.

Goot

Deze wordt naar keuze afgewerkt met een ronde of een klassieke sierlijst.

De sluitstukken met afwerkplaat, PVC afvoerbuis van 80mm, bocht en gootuitloop met wartel zijn inbegrepen.

Bij de standaarduitvoering zijn eveneens de afdichtingprofielen voor binnenzijde muurprofiel en goot ( dus tussen de dakprofielen) inbegrepen. Deze bieden ruimte voor de bekabeling van de spots ( optioneel), verhullen een eventuele niet perfecte aansluiting van de dakprofielen aan muurprofiel/goot en geven een robuuste en mooi afgewerkte indruk.

Zijkantprofielen en tussenprofielen

De zijkantprofielen worden standaard in verstek verzaagd ( 8° = voorzien voor circa 14cm afloop per meter uitval) en ingezaagd zodat deze passen in de uitsparingen van goot en muurprofiel. De tussenprofielen kunnen recht aangeleverd worden ( dit is handig wanneer bekabeling van verlichting doorgevoerd moet worden) of eveneens in verstek gezaagd worden.

Palen

Er worden standaard palen van 110 x110 x 2500 mm hoogte geleverd. De hoogte kan aangepast worden naargelang de situatie. U kunt kiezen tussen vierkante of vooraan afgeronde palen.

U-vormige voetjes voor fixering aan de vloer of betonfundering worden meegeleverd.

Standaard zijn zwarte afdichtingsrubbers voor muurprofiel en tussen- en zijkantprofielen voorzien.

Popnagels of schroeven worden meegeleverd.

Opties:

  • Indien gewenst kunnen witte rubbers ( i.p.v. zwarte) verkregen worden.
  • Afdekkappen ( 2-delig) voor de tussenprofielen als alternatief voor de rubbers.

  • Halogeenspots met transformator(en) - of LEDspots met transformator(en) en LED-dimmer met afstandsbediening.

  • Dichtmaken van zijspie of volledige zijwand.

Overige illustraties

De maximale breedte met een muurprofiel en goot uit 1 stuk = 7000 mm. Bij een bredere overkapping worden de muurprofielen tegen elkaar geplaatst ( met een doorlopende rubber om waterinsijpeling te vermijden) en de goten aan elkaar gekoppeld.

De uitvalmaat kan, zonder extra versteviging, tot 4500 mm gaan.

U kunt uw overkapping personaliseren door uw voorkeurskeuze te maken tussen de diverse standaardkleuren, vierkante of afgeronde palen, klassieke of ronde gootsierlijst, 3 types dakplaten, verlichting en afdichtingsrubbers of –kappen.

Als alternatieve overkapping kunnen we u het volgende model voorstellen: